Koken in het hospice

Gister heb ik met Sjoerd gekookt in het hospice in Nijmegen. Sjoerd doet dat vaker, voor mij was het de eerste keer. Ze hadden een gat in het rooster en hij vroeg me of ik zin had om mee te koken . We moesten een menu maken en dan konden de bewoners een keuze maken van wat ze lekker vonden. Ik had courgettesoep, kippendij met rijst en sperziebonen en toe teramisu bedacht. Sjoerd had garnalen cocktail, kabeljauw met puree en worteltjes en na een tartetatin van vijg. De bewoners hadden. De keuze doorgegeven en gister tegen 15.00 uur begonnen we met boodschappen doen en daarna met koken. Ik vond het best wel spannend, maar ook erg leuk om te koken in het hospice. De verpleging en vrijwilligers waren allemaal erg aardig en al snel voelde ik me op mijn gemak. Tegen 17.15 uur konden de voorgerechten mee naar de kamer. Om 17.45 uur serveerden we de hoofdgerechten en tegen 18.15 uur de nagerechten. Nadat we de keuken schoongemaakt hadden zijn we de kroeg ingedoken. Daar kwamen onze mannen ook en na 2 biertjes zijn we naar Parkzicht gegaan en hebben daar met ons viertjes heerlijk en gezellig gegeten. In oktober koken Sjoerd en ik nog een keer samen in het hospice.

De Rozebeer is terug