Stoomtrein Beekbergen-Dieren

We wonen in Dieren, en achter ons huis liggen de rails van de stoomtrein. Zo’n 3 dagen in de week, 2 keer per dag komt daar de stoomtrein langsrijden. Nu hebben we dikwijls tegen elkaar gezegd dat we wel een ritje met de stoomtrein willen maken en vandaag was het dan zover.. Roel en ik reden naar Beekbergen waar de trein zijn beginpunt heeft en daar stapten we op.

We zaten in rijtuig nummer 6 en we hadden de stoelen 5 en 6. Heerlijk, die oude banken, die best wel hard zitten. Gelukkig heb ik genoeg vet op de botten, zodat ik er niet zoveel last van had. Maar mamabeer appte me om te waarschuwen voor deze harde banken. Nou ja, genoeg over de bankjes in de trein. Om 13.30 uur zou de trein gaan rijden en ja hoor, iets over half twee zette het voertuig zich in beweging. Met een hoop kabaal en geschud vertrokken we richting Dieren.

 

Zo’n 40 minuten later kwamen we langs ons huis rijden, en dat was leuk. Klinkt heel stom, maar het is gewoon leuk om je eigen achtertuin te zien. Waar je normaal gesproken naar de trein vanuit je tuin kijkt, keken we nu vanuit de trein richting trein en huis.

Op station Dieren hebben we even moeten wachten. De locomotief moest naar de andere kant van de wagons gereden worden zodat de locomotief de trein weer kon trekken. Een 40 minuten later kwamen we weer aan op het eindpunt. Daar nog even door het museum gelopen, waar veel locomotieven opgesteld staan en veel rijtuigen. Leuk, erg leuk was het om te doen. Zo heb ik op mijn verjaardag toch weer een leuk uitje gehad haha. Straks gaan we uit eten, bij kasteel Engelenburg. Maar daarover later meer.

Nieuwsgierig geworden en ook zin om een keer een ritje te maken, kijk dan eens op https://stoomtrein.org/

2 thoughts on “Stoomtrein Beekbergen-Dieren

  1. Leuke tip! Ik zou mijn naam ook meer dan eer aan doen om een ritje te maken. Thomas de stoomlocomotief… 😛

Comments are closed.

De Rozebeer is terug