Weekje Maarn

Afgelopen week, van maandag tot vrijdag, heb ik doorgebracht in Maarn. Op de wijnacademie. Normaal gesproken heb ik eens in de twee weken op maandag les, maar in verband met corona kon dat niet. Nu hebben ze van de wijnacademie dus besloten om alle lessen in 1 week te proppen. Het was een erg leerzame maar loodzware week.

In de ochtend kregen we examengericht proeven, dus 12 wijnen ‘blind’ voor onze neus en die moest je dan zien te herkennen. Gelukkig kregen we wel 3 keuzes waaruit we konden kiezen. Op een gegeven moment weet je niet meer wat je ruikt of proeft.

In de middag behandelde we landen, dus Nieuw-Zeeland en Australië of Zuid-Afrika. We hebben nu de hele wereld gehad. Op 3 oktober heb ik weer examen. Dus ik kan nu toewerken naar dat examen. Ik ga dan weer het proeven doen en Frankrijk als land. Ik vind het wel jammer dat de lesweken voorbij zijn, maar elke 2 weken proeven we met onze proefgroep op de maandagavond. En daar leer ik heel veel van. Op zo’n proefavond proeven we 10 wijnen blind, ook weer met 3 opties.

2 thoughts on “Weekje Maarn

Comments are closed.

De Rozebeer is terug